Home Over ons
LVG
Lokale Visserijgroep Zuid-Hollandse Delta

De Lokale Visserijgroep (LVG) Zuid-Hollandse Delta adviseert het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit over het toekennen van subsidie aan projecten in het kader van de subsidieregeling ‘Duurzame Ontwikkeling Visserijgebieden’. Deze subsidieregeling is een van de subsidieregelingen uit het Europees Visserij Fonds (EVF).

 

De LVG bestaat uit lokale vertegenwoordigers  uit het visserijgebied Zuid-Hollandse Delta. Het visserijgebied omvat de gemeenten Goedereede, Middelharnis, Dirksland, Westvoorne en Hellevoetsluis.

 

Verder faciliteert de LVG ondernemers met innovatieve plannen en investeringsplannen bij het vormgeven van het project en bij het voldoen aan de formele procedurele eisen.

Heeft u plannen die bijdragen aan een duurzame ontwikkeling van het visserijgebied en een verbetering van de levenskwaliteit in het gebied dan nodigen wij u uit om uw projectidee met ons te bespreken.

Projecten worden getoetst aan de bijdrage aan de doelstellingen en kaders zoals beschreven in de Ontwikkelingsstrategie 2010-2012 voor het visserijgebied.

 

Voor het ondersteunen van innovatieve projecten en investeringen is voor de periode 2010-2013 in totaal € 2,3 miljoen beschikbaar. Deze middelen zijn afkomstig uit het Europees Visserijfonds (€ 0,8 miljoen) en het Stimuleringsfonds Voordelta (€ 1,5 miljoen). Deze subsidie wordt een of twee keer per jaar beschikbaar gesteld via openstellingen. De officiële data worden door het Ministerie van LNV bepaald en gepubliceerd.

De huidige openstelling is van 1 januari 2011 tot en met 31 januari 2011. In totaal is bij deze openstelling € 750.000,- beschikbaar.

 
Samenstelling

Het succes van de ontwikkelingsstrategie hangt sterk af van het draagvlak binnen de gemeenschap. De lokale visserijgroep bestaat uit daarom naast vertegenwoordigers van de visserijsector uit vertegenwoordigers van andere sectoren en deelgebieden. De uitdaging is om samen met bewoners, bedrijven en organisaties in de regio te komen tot een duurzame visserijsector in de regio. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter van de Lokale Groep de heer Van Nieuwenhuijzen (0187-491377) of de programmamanager de heer R.P. Martens (06- 23367975).

Lees meer...
 
Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Lokale Visserij Groep Zuid-Hollandse Delta
17 december 2010

Lees meer...
 


Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de LVG Nieuwsbrief en blijf per e-mail op de hoogte van de actualiteiten!