Home Nieuws LVG Lokale visserijgroep geeft stokje over aan Visserij-innovatiecentrum
Lokale visserijgroep geeft stokje over aan Visserij-innovatiecentrum

De opening van het Visserij-innovatiecentrum Zuidwest (www.visserij-innovatiecentrum.nl) was tevens de afsluiting van de periode van de Lokale Visserijgroep.

 

In de afgelopen vijf jaar heeft de Lokale Visserijgroep door het ondersteunen van projecten met subsidie een impuls gegeven aan innovatie in en ontwikkeling van de regio. Het visserij-innovatiecentrum was een van de initiatieven die ondersteund is. Het Innovatiecentrum biedt een unieke laagdrempelige testfaciliteit om nieuwe vistechnieken te testen. “Met het samen werken aan, en bijeenbrengen van kennis van visserij-ondernemers en technische leveranciers gaat het Innovatiecentrum bijdragen  aan de verdere verduurzamingsslag in de visserijsector” geeft Johan van Nieuwenhuijzen, voorzitter van de LVG, aan.

“De innovatie in de aanvoersector is de laatste jaren vooral gericht geweest op verlaging van de kostprijs. Er zijn geweldige slagen gemaakt. Met het oog op de aanlandingsplicht zal de focus de komende jaren voor een belangrijk deel liggen op de verduurzaming door onder andere het verbeteren van de selectiviteit. Het Innovatiecentrum kan hieraan een goede bijdrage aan leveren, is mijn stellige overtuiging.”

 

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de LVG Nieuwsbrief en blijf per e-mail op de hoogte van de actualiteiten!