Home In de pers Lokale Visserijgroep Zuid-Hollandse Delta geeft voorlichting over subsidiemogelijkheden
Lokale Visserijgroep Zuid-Hollandse Delta geeft voorlichting over subsidiemogelijkheden

STELLENDAM - Tijdens de algemene beschouwingen in de Provinciale Staten is in november 2009 een breed gesteund amendement aangenomen, waarin de Provincie zich bereid verklaarde om als cofinancier op te treden bij de verlening van Europese subsidie voor Visserijregio’s.
Zoals indertijd al in Eilanden-Nieuws bericht, heeft dit voor de visserijregio Stellendam een bedrag van 2,3 miljoen euro subsidie opgeleverd voor de periode 2010-2013. Deze middelen zijn afkomstig uit het Europees Visserijfonds (€ 0,8 miljoen) en het Stimuleringsfonds Voordelta (€ 1,5 miljoen).
De subsidie wordt een of twee keer per jaar beschikbaar gesteld via openstellingen. De eerstvolgende openstelling is van 1 juli 2010 tot en met 31 augustus 2010. In totaal is bij deze openstelling € 500.000,- beschikbaar.

De Lokale Visserijgroep (LVG) Zuid-Hollandse Delta adviseert het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit over het toekennen van subsidie aan projecten. De LVG bestaat uit lokale vertegenwoordigers uit het visserijgebied Zuid-Hollandse Delta. Het visserijgebied omvat de gemeenten Goedereede, Middelharnis, Dirksland, Westvoorne en Hellevoetsluis.

Voorlichtingbijeenkomst

Maandag 7 juni zal om 13.00 uur op de Visafslag Stellendam een informatiebijeenkomst voor alle geïnteresseerden worden georganiseerd over de subsidiemogelijkheden van de regeling. Nadere informatie kunt u vinden op de website www.lvg-zuidhollandsedelta.nl.

geplaatst op 26-05-2010 12:43 door Redactie Eilandennieuws

 

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de LVG Nieuwsbrief en blijf per e-mail op de hoogte van de actualiteiten!